Contact Us: yvonne.thijs@hotmail.com
Call Us 06-15166835
Stay connected:
Close
Kapelstraat 70b
06-15166835
yvonne.thijs@hotmail.com
Ma, Do & Vrij geopend

Voetverzorging en reuma

Voetverzorging bij reumapatiënten vereist extra zorg. De voeten zijn extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig. Hier leest u meer over de reumatische voet en de reden waarom pedicure daarvoor speciaal gecertificeerd moeten zijn. Heeft u na het lezen van onderstaande informatie nog vragen? Neem dan gerust contact op met Face & Foot care!

Reumatische voeten vereisen extra zorg
De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door:

• Gewrichtsontstekingen
• Slijmbeursontstekingen
• ‘Slijtage’ in de gewrichten
• Standveranderingen.

Wat kunt u zelf doen?
Doe dagelijks enige voetoefeningen om uw gewrichten soepel te houden ( ‘rust roest’), laat uw voeten behandelen door een professionele pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekening “Reumatische Voet”, zoals ook uw Face & Foot care pedicure hierover beschikt.

Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak een ongewenste eelt- en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, krijgt men ook te maken met nagelafwijkingen zoals:

• Brokkelige nagels
• Eeltvorming onder de nagels
• ‘Schuurpapier’ nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en gespleten)
• Verkleuringen van de nagel.

Experimenteer niet zelf en laat uw voeten verzorgen door een professionele pedicure aangesloten bij ProVoet. De pedicure kan u ook advies geven op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze. Tevens kan de pedicure u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Vergoeding
Als reumapatiënt kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. Om te kijken of uw zorgverzekeraar de kosten vergoedt kijkt u op de website van Medisch Pedicures Heeze.