Contact Us: yvonne.thijs@hotmail.com
Call Us 06-15166835
Stay connected:
Close
Kapelstraat 70b
06-15166835
yvonne.thijs@hotmail.com
Ma, Do & Vrij geopend

Voetverzorging en diabetes

Voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg. Regelmatige controle (en indien nodig behandeling) door de pedicure bij diabetespatiënten kan ernstige gevolgen voorkomen. Hier leest u meer over de diabetische voet en de reden waarom pedicures daarvoor speciaal gecertificeerd moeten zijn. Heeft u na het lezen van onderstaande informatie nog vragen? Neem dan gerust contact op met Face & Foot care!

Diabetische voeten vereisen extra zorg
De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

• De bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen;

• Het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen;

• De voeten van stand kunnen veranderen.


Wat kunt u zelf doen?
Controleer dagelijks uw voeten op eventuele wondjes of huidbeschadigingen ga regelmatig fietsen of wandelen en doe (dagelijks) voetoefeningen laat uw voeten behandelen door een professionele pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekening “Diabetische Voet.”

Het is raadzaam om enkele malen per jaar, ook als er geen voetklachten zijn, naar een professionele voetverzorger / pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekening ‘Diabetische Voet” te gaan. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over de verzorging van de voeten en de keuze van schoenen. Tevens kan de pedicure u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut. Uw pedicure van Face & Foot care beschikt uiteraard ook over de aantekening ‘Diabetische Voet’.

Vergoeding
Als diabetespatiënt kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. Om te kijken of uw zorgverzekeraar de kosten vergoedt kijkt u op de website van Medisch Pedicure Heeze.