p m u
Permanente Make-Up
Het is niet meer mogelijk om een afspraak te maken voor PMU
Permanente make-up wordt ook wel afgekort tot PMU of micropigmentatie genoemd. Het is een methode waarmee je hypoallergene pigmenten in de eerste laag van de huid worden aangebracht. Dit wordt aangebracht door middel van een hele dunne naald. Ondanks dat het vaak met tatoeëren wordt vergeleken, is micropigmentatie heel wat anders dan het aanbrengen van een tatoeage. Bij het zetten van een tatoeage of bij het tatoeëren van je wenkbrauwen of eyeliner gaat de naald dieper je huid in. Tatoeages worden in de derde laag van je huid aangebracht. De apparatuur die wordt gebruikt voor micropigmentatie is erg fijn. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van andere pigmenten en andere technieken dan bij tatoeëren. Daarnaast is het veel minder pijnlijk dan het laten zetten van een tatoeage.
Waarom micropigmentatie?
Permanente make-up biedt voor veel mensen een uitkomst. Het is een kleine ingreep met grote gevolgen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om je gezicht heel subtiel te corrigeren. Je ondergaat geen volledige verbouwing en toch zie je duidelijk verschil. Je accentueert de natuurlijke schoonheid. Er zijn veel mensen die met een negatief zelfbeeld rondlopen. Permanente make-up kan dit beeld wegnemen en laat mensen weer van zichzelf houden. Het krikt je zelfvertrouwen op en het kan ook leiden tot een actievere levensstijl. Om nog maar te zwijgen over de tijd die je in de ochtend bespaart. Je make-up loopt nooit meer uit en je hoeft je wekker niet eerder te zetten om je make-up perfect te krijgen. Het is ook ideaal voor mensen die allergisch zijn voor make-up of mensen die een bril hebben of heel erg veel sporten. Sporters hebben niet vaak make-up op, want dat zweten ze er toch weer af. Met een permanente eyeliner krijgen ze net wat meer uitdrukking en het blijft onder alle omstandigheden zitten. Je ziet er ook tijdens het sporten verzorgd uit. Naast micropigmentatie bestaat er ook dermapigmentatie. Deze behandeling is vooral bedoeld voor mensen die om medische redenen wat aan zichzelf willen laten veranderen. met dermapigmentatie kun je namelijk littekens verbloemen en pigmentvlekken camoufleren. Op deze manier geef je het zelfvertrouwen terug aan iemand en wat is er nou mooier om iemand zelfverzekerd de deur uit te zien lopen?
Is micropigmentatie hetzelfde als Microblading?
Nee. Doordat we met een apparatuur werken is het een minder traumatisch effect voor de huid, dit geeft dat de het pigment beter zal worden opgenomen in de huid en langer zal blijven!
Machinale techniek is permanenter dit wordt even diep in de huid ingepland maar met een elektrisch gestuurd apparaat, hier kunnen we ook zacht werken soft powder look maar ook zeer intens een echte make-up look. Deze techniek houdt 2-3j afhankelijk van huidtype en levensstijl bij beide technieken is het vereist jaarlijks een touch-up te ondergaan.
Wat zijn de risico’s van PMU
Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dat de studio waar je een PMU wilt laten zetten, een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de
hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.
Laat geen permanente make-up aanbrengen:
• op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
• op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
• op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
• op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
• op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
• als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
• als je zwanger bent.
Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:
• diabetes
• hemofilie
• chronische huidziekte
• allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
•immuunstoornis
• hart- en vaatafwijkingen.
Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica ? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.
Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.
Prijslijst
Scherp geprijsde behandelingen
Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.
Wilt u ook permantente make-up? Maak dan direct een afspraak online!